Tim Mastnak do druge zmage v sezoni


Celjski deskar na snegu je letos v odlični formi. Po zmagi na uvodni tekmi svetovnega pokala, in osvejeni srebrni medalji na svetovnem prvenstvu, je danes zmagal še drugič letos.

Tekma svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu je potekala v Secret Gardnu na Kitajskem.

Tim Mastnak je najprej v osmini finala za 12 stotink sekunde ugnal Bolgara Radoslava Jankova. V četrtfinalu ga je čakal Kanadčan Jasey Jay Anderson, ki je pred tem izločil Žana Koširja. Mastnak je suvereno zmagal s koraj sekundo (-0,94) prednosti in se zanesljivo uvrstil v polfinale. Tam ga je čakal Nemec Stefan Baumeistr, ki prav tako letos kaže vrhunsko formo. Mastnak je tudi ta dvoboj zmagal in to kljub temu, da je v srednjem delu napravil napako. Celjan je slavil z 18 stotinkami prednosti.

V finalu pa je sledila poslastica in ponovitev finala s svetovnega prvenstva, dvoboj Tima Mastnak in Rus Andrej Soboljev. Rus, ki je bil hitrejši v kvalifikacijah je lahko izbral progo. Izbral je rdečo, kar je šlo na “desko” Mastnaku, ki mu je modra proga veliko bolj ustrezala. To je nato potrdil tudi v sami vožnji, ki jo je odpeljal vrhunsko in vodil skozi celotno progo ter zmagal s kar 56 stotinkami prednosti.

“To serijo zmag si zdaj želim nadaljevati. Lepo je, da sem, mislim, da edini zmagovalec dveh tekem letos in občutek v veleslalomu je zelo dober. Veselim se že naslednjih tekem. Že ob prihodu na prizorišče prihodnjih olimpijskih iger v Secret Gardnu sem bil pozitivno presenečen, ker so proge res fantastične. Prelomnici me spominjata na progo v olimpijskem Pjongčangu, le naklonina je nekoliko drugačna … Kitajci se res intenzivno pripravljajo na olimpijske igre in verjamem, da bo do takrat prizorišče nared,” je po zmagi za RTV Slovenija dejal Mastnak.

Finalno vožnjo si lahko ogledate s klikom na spodnjo sliko:

mastnak-zmaga-kitajska-1