Tina Šutej v družbi najboljših slovenskih športnic leta 2023


V Cankarjevem domu se je odvila slovesna podelitev nagrad najboljših slovenskih športnikov, športnic in športnih ekip po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije. Na prestižnem dogodku so blesteli številni športni talenti, med njimi tudi odlična atletinja Tina Šutej, članica Atletskega društva Kladivar Celje, ki je v ženski konkurenci zasedla drugo mesto.

Tina Šutej, ki tekmuje v skoku s palico, je v letu 2023 osvojila srebrno medaljo na dvoranskem evropskem prvenstvu in na finalu atletske diamantne lige, na svetovnem prvenstvu na odprtem pa je bila četrta. Poleg tega je postavila nov absolutni državni rekord ter državni rekord na prostem.

Tina Šutej, naj atletinja 2023; (Foto: Peter Kastelic/AZS)

35-letna rojena Ljubljančanka, ki že dolga leta brani barve celjskega kluba, je v letošnjem letu prejela naziv najboljše slovenske atletinje. V glasovanju za naj športnico leta pa je slovenska rekorderka v skoku s palico zaostala le za Janjo Garnbret, ki je prepričljivo še četrtič v zadnjih šestih letih prevzela ta naziv. Tretje mesto med športnicami je osvojila judoistka Andreja Leški.

V moški konkurenci je pred Primožem Rogličem in Lukom Dončićem slavil kolesarski as Tadej Pogačar. V ekipni kategoriji pa je moško odbojkarsko reprezentanco tesno ugnala moška nogometna reprezentanca. Ob uvrstitvi na evropsko prvenstvo so jo zastopali tudi nekateri člani NK Celje, med njimi Žan KarničnikAljoša Matko in David Zec, ter Vojničan Benjamin Verbič.

Za najbolj obetavno mlado športno osebnost so v Ljubljani razglasili nogometaša Benjamina Šeška iz Radeč, nagrado za fair play je prejel smučarski skakalec Anže Lanišek, za najboljše med športniki invalidi pa so bile izbrane slovenske reprezentantke v odbojki sede, ki jo kot kapetanka vodi Lena Gabršček.