Koncert Klape Intrade in Tomislava Bralića na Starem gradu Celje 2014 (foto in video)


klapa_intrade_2014_1V petek, 22. avgusta, se je na Starem gradu Celje s koncertom zadarske klape Intrade in Tomislavom Bralićem zaključil gledališki in koncertni del letošnjega programskega sklopa prireditev, ki se v mestu ob Savinji odvijajo pod skupnim imenom Poletje v Celju, knežjem mestu. Koncert trenutno ene najbolj priljubljenih klapskih zasedb s sosednje Hrvaške je minil v znamenju številnega obiska in odličnih, večinoma avtorskih pesmi.

Izredno odmeven koncert klape je bil torej zadnji v sklopu gledališko-koncertnega dela letošnje pestre programske ponudbe na Starem gradu. Že 7. junija je na tem prizorišču s koncertom množico očaral Oliver Dragojević (klik!), 10. 7. je bil zaradi slabega vremena v Celjski dom prestavljen avtobiografski projekt slovenske skupine TABU Odprto! (klik!), 8. avgusta pa je obiskovalce Starega gradu navdušil Jan Plestenjak (klik!).

Ob koncertnem delu pa so si obiskovalci na istem prizorišču ogledali tudi dve odlični predstavi. 11. junija sta obiskovalce s predstavo Tak Si (klik!) zabavala odlična Klemen Slakonja in Tadej Toš, 4. julija pa je s predstavo Mulc…vas gleda (klik!) navdušil Bojan Emeršič.

Letošnji vrhunec pa bodo dogodki na Starem gradu dosegli v zadnjem avgustovskem koncu tedna in sicer z dvodnevno srednjeveško prireditvijo Dežela Celjska vabi, ki jo bo tudi letos možno obiskati zgolj za ceno dnevnega vstopa na Stari grad Celje. Ob tem je potrebno izpostaviti, da so organizatorji za obiskovalce, ki bodo srednjeveško prireditev obiskali v soboto, 30. avgusta, s stare avtobusne postaje organizirali brezplačni avtobusni prevoz na Stari grad Celje in nazaj.

klapa_intrade_2014_2

V petek zvečer so na svoj račun nedvomno prišli ljubitelji dalmatinske glasbe, ki so večer preživeli v družbi romantične nostalgije po lepotah Dalmacije, morja, ljubezni, svobodi… ob največjih hitih klape, kot so Zora bila, Ne damo te pismo naša, Nisam te sriće in drugih. Klapa, ki deluje vse od leta 1985 in je znana po vsej Evropi, se je proslavila s koncerti v Italiji, Nemčiji, Češki, Slovaški, Avstriji, Madžarski in Sloveniji, gostovali pa so tudi v Kanadi in ZDA. Prepoznavni so po ljubezni do ljudskih dalmatinskih pesmi, na koncertih pa izžarevajo izjemno stopnjo zrelosti.

Ob napovedani uri začetka koncerta je ob uverturi kitarista in pianista na oder stopilo sedem članov klape Intrade, z njimi je na oder stopil tudi odlični Tomislav Bralić. Slednji je najprej pozdravil Celjane in ostale obiskovalce, ki so se množično udeležili koncertnega večera na Starem gradu. Vse od začetka koncerta so skupaj z nastopajočimi prepevali domala vsi obiskovalci, ki so očitno tudi veliki ljubitelji tovrstne glasbe, klape in Bralića.

klapa_intrade_2014_3

Za konec pa še pohvala organizatorjem koncertov, Zavodu Celeia Celje, ki so tudi letos poskrbeli za brezplačne avtobusne prevoze na kar tri koncerte, s čimer so zagotovo preprečili številne prometne zaplete, neprijetnosti in slabo voljo obiskovalcev.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerega smo zajeli nekaj utrinkov s koncerta, prav tako pa si lahko ogledate foto-utrinke v spodnji galeriji fotografij.

[simpleviewer width=100% height=700 id=657]

v/t/f: eH

polsi-ure-jahanja-klik