Celjankam šesti zaporedni naslov prvakinj


Celjske košarkarice so tudi v tretji tekmi finalne serije državnega prvenstva uspele zmagati in so tako osvojile skupno že 13. naslov slovenskih prvakinj. Zadnja tekma je bila tudi najtesnejša v seriji, ki so jo dekleta igral v NBA ritmu, tekma na vsaka dva dni.

Da Kranjčanke v dvorano Gimnazije Celje – Center niso prišle z belo zastavo, je bilo jasno kmalu po začetku tekme, saj so si v drugi polovici prve četrtine dvakrat priigrale devet točk prednosti. 

Tolikšno prednost so si priigrale tudi v 14. minuti, ekipi pa sta na glavni odmor odšli poravnani na 33. 

kosarka_zkk_celje_triglav_april_2017_drzavne_prvakinjeGorenjke so imele pobudo tudi v tretji četrtini, ko so največ povedle za sedem točk. Po zaslugi Afroameričanke Evans je domača ekipa povedla šele v v 37. minuti. V sami končnici triglavanke niso uspele preprečiti novega celjskega slavja. Tudi tokrat je pri Athleteu, ki je še zadnjič nastopil pod tem imenom (v prihodnji sezoni bo klub nosil tekmovalno ime Cinkarna Celje), levji delež dosegel trojec Evans-Prezelj-Slonjšak.

ATHLETE CELJE : TRIGLAV 66:61 (16:19, 17:14, 14:19, 19:9) [3:0]
Evans 25 (10 skokov), Prezelj 15, Slonjšak 13, …

Damir Grgić, trener Athlete Celja: “Čestitke izjemnim igralkam za celotno sezono in zgodovinski uspeh kluba. Zahvalil bi se mojim strokovnim sodelavec za izjemno delo, prav tako pa upravi kluba, ki zagotavlja nemoteno delo in odlično vzdušje v klubu. Tu se počutimo fantastično. Čestitke tudi ekipi Triglava za dobre predstave skozi celotno sezono.”

Bojan Lazič, trener Triglava: “Najprej čestitke ekipi Celja za naslov državnega prvaka. V šali rad rečem, da smo bili mi prvi med vsemi ostalimi amaterskimi ekipami. Na tem mestu pa poudarjam, da to ne zmanjšuje uspeha ekipe Celja, ki ima za sabo izjemno sezono. So edini klub v Sloveniji, tako v moški kot ženski konkurenci, ki delajo načrtno, z dobro zastavljenim programom ter vso potrebno logistiko. Mi smo na vseh treh finalnih tekmah dali vse od sebe in podatek, da so se tekme odločale v zadnjih desetih minutah pove, da smo delali dobre stvari v prvih treh četrtinah. Žal fizično nismo zdržali do konca. Vsa čast mojim dekletom, ne samo za borbo in igro v finalu, ampak za celo sezono. Vsakič, ko smo doživeli pretres v ekipi, smo stopili skupaj in udarili še močneje. Niti v enem trenutku se nismo razpadli, iskreno pa povem, da bi se lahko. To kaže na pravi karakter vseh deklet. Iskreno se jim zahvaljujem za vse, kar so naredili tekom celotne sezone. Posebej bi se rad zahvalil mojemu pomočniku, Gregi Verčiču, ki je bil z mano v vseh situacijah in kot pravi pomočnik vedno stal trenerju ob strani.”

Najkoristnejša igralka sezone 2016/17: Shante Marie Evans (Athlete Celje)
Najkoristnejša igralka finalne serije: Shante Marie Evans (Athlete Celje)
Najbolj borbena igralka sezone 2016/17: Annamaria Prezelj (Athlete Celje)

*foto: ŽKK Athlete Celje

tulip-polsi-klik