Sodišče razveljavilo imenovanje direktorice celjske bolnišnice. Bo izbor treba ponoviti?

07. 11. 2018 13:52

Saga okrog imenovanja nove poslovne direktorice Splošne bolnišnice Celje je dobila epilog na delovnem sodišču v Celju. To je zaenkrat nepravnomočno odločilo, da je bila izločitev dr. Branka Gabrovca s seznama kandidatov za poslovnega direktorja nezakonita.

Celjska bolnišnica lahko na nepravnomočno odločitev sodišča še poda pritožbo. Če z njo ne bo uspešna, bo potrebno postopek imenovanja poslovnega direktorja ponoviti v najkrajšem možnem času.

Celjsko delovno sodišče je razveljavilo sklep o imenovanju direktorice mag. Margareta Guček Zakošek. To je storilo na podlagi tožbe, ki jo je podal dr. Branko Gabrovec, ki je bil s strani komisije za imenovanje direktorja celjske bolnišnice izločen iz seznama kandidatov, ker po njihovo ni imel potrebnih vodstvenih izkušenj. Že takrat je bilo sicer veliko govora o tem, da naj bi bili v ozadju interesi takrat vladajoče stranke SMC, kateri Guček Zakoškova tudi pripada. Eno izmed glavnih vlog naj bi takrat odigrala tudi predsednica razpisne komisije Splošne bolnišnice Celje mag. Barbara Tiselj, strankarska kolegica nove direktorice in vladna članica sveta zavoda bolnišnice. Tisljeva naj bi bila za opravljeno delo na koncu tudi nagrajena s funkcijo v ministrstvu.

Gabrovec, ki je pred februarskim izgborom veljal za favorita pri glasovanju za novega poslovnega direktorja SBC, se je na izločitev pritožil in naposled zoper Splošno bolnišnico Celje podal tožbo na delovno sodišče v Celje, zaradi nezakonite izločitve iz postopka izbire novega direktorja bolnišnice.

Med tem je Guček Zakoškova konec februarja letos že sedla na direktorski stolček, a je že dan po prevzemu funkcije delovno sodišče ugodilo pritožbi Gabrovca ter izdalo začasno odredbo o zadržanju izvršitve sklepa zavoda celjske bolnišnice o imenovanju nove direktorice. A odredba ni veljala dolgo. V začetku aprila si je sodišče namreč premislilo in jo razveljavilo ter s tem omogočilo nadaljevanje mandata Guček Zakoškove.

Sedaj pa je prišlo do novega preobrata. Delovno sodišče v Celju je namreč po zaslišanju vseh prič pritrdilo dr. Branku Gabrovcu in nepravnomočno odločilo, da je bila njegova izločitev s seznama kandidatov za poslovnega direktorja nezakonita. Obenem je odločilo, da mora Splošna bolnišnica Celje oz. svet zavoda v najkrajšem možnem času ponovno odločati o poslovnem direktorju, poroča Večer.

Splošna bolnišnica Celje ima sicer še možnost pritožbe.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 2,671 seconds.