Zbirajo naročila za gradnjo severne vezne ceste

21. 07. 2019 11:14

Vse do 29. julija bo Mestna občina Celje zbirala ponudbe za javno naročilo za izvajalca del v projektu Izgradnja severne vezne ceste z ureditvijo infrastrukture za kolesarje in pešce. Izbrani izvajalic naj bi z deli začel jeseni.

Ocenjena vrednost projekta je 1.687.850 €, predvideva pa izgradnjo severne vezne ceste v dolžini 493,5 m in preureditev obstoječe Ceste na Ostrožno v dolžini 212,3 m z izgradnjo krožišča.

Obenem je po trasi obeh odsekov predvidena ureditev pripadajoče infrastrukture za kolesarje in pešce ter vzpostavitev mestnega potniškega prometa z dvema avtobusnima postajališčema. Urejeni bodo tudi odvodnjavanje, javna razsvetljava, plinovod, telekomunikacijsko omrežje in urbana zasaditev.

Severna vezna cesta bo prispevala k povezovanju različnih sosesk oz. zmanjševanju pritiska prometa proti središču mesta. Na tem območju je predvidena tudi izgradnja stanovanjske soseske Dečkovo naselje DN 10.

Iz MOC sporočajo, da so pred objavo javnega naročila za izvajalca del izvedli še dodatne geomehanske raziskave tal zaradi preučitve pogrezanja in za namen kasnejše utrditve terena.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 0,573 seconds.