Zaradi ščitenja Tomaža Kosa odrejen izredni nadzor celjskega sodišča

11. 04. 2018 17:47

rp_Sodišče-Celje-300x201.jpgZ aretacijo celjskega stečajnega upravitelja Tomaža Kosa, prvega slovenskega stečajnega upravitelja, ki je pristal v priporu, so se razkrile tudi vse Koseve povezave s celjskim okrožnem sodiščem, ki je Kosa zadnja leta ščitilo pred suspenzom.

Ministrstvo za pravosodje je tako po zadnjih razkritjih odredilo izredni nadzor nad okrožnim sodiščem v Celju.

Prejšnji mesec je prišlo na dan, da je celjsko sodišče je več kot leto dni “pozabilo” obvestiti ministrstvo za pravosodje, da je Tomaž Kos v kazenskem postopku, kar bi imelo za posledico razrešitev iz vseh stečajnih postopkov.

Sedaj pa je Ministrstvo za pravosodje odredilo izredni nadzor nad izvajanjem sodne uprave na celjskem okrožnem sodišču. Sodnemu svetu je ministrstvo predlagalo tudi disciplinski postopek zoper preiskovalno sodnico Bojano Leskovar. Ali bo sankcij deležen tudi Kosev prijatelj s celjskega sodišča Matevž Žugelj sodišče ni sporočilo.

Sicer gre za prvi primer, da se je pravosodno ministrstvo odločilo za uvedbo izrednega nadzora sodišča.

tomaz-kosKot je znano so celjskega stečajnega upravitelja Tomaža Kosa v začetku marca aretirali zaradi spornih stečajnih nepremičninskih poslov, ko so skupaj s pajdaši hoteli najprej po nizki ceni kupiti nepremičnino iz stečajne mase, nato pa jo prodati po veliko višji ceni in si razdeliti dobiček.

Kos je vse od takrat v priporu, njegove kariere stečajnega upravitelja pa je po vsej verjetnosti konec. Kosa so kriminalisti prvič obiskali že leta 2015. Takrat je Kos izstavil za 3 milijone evrov lažnih računov in nato denar pral v Bosni in Hercegovini.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 6,578 seconds.