Kulturni maraton I. gimnazije v Celju 2018 (foto in video)

09. 02. 2018 13:36

V torek, 6. februarja, je na I. gimnaziji v Celju potekal tradicionalni Kulturni maraton, s katerim se šola vsako leto pokloni kulturnemu prazniku in hkrati poskrbi za to, da se čim več dijakov najde v pestri paleti aktivnosti. Na ta način že štiri desetletja spodbujajo ustvarjalnost mladih in oplemenitijo njihov odnos do kulture.

Kulturni maraton pa je v letošnjem letu potekal nekoliko drugače. Dijaki so lahko vnaprej izbirali med osemnajstimi različnimi kulturnimi dogodki oziroma delavnicami. Ob 11. uri pa je v Dvorani Kajuh potekal še koncert Mešanega mladinskega pevskega zbora in Orkestra I. gimnazije v Celju, ki je obiskovalce skozi glasbo popeljal skozi čudoviti svet kulture.

Na vseh dogodkih lahko dijaki aktivno sodelujejo in kalijo svoje znanje na izbranih področjih. Prav tako lahko razvajajo svoje duše s pestrim kulturnim programom, znotraj katerega je bil letos velik poudarek na Francetu Prešernu in Ivanu Cankarju.

Kulturni maraton vsako leto poskrbi za pestro paleto dejavnosti za dijake.
Kulturni maraton vsako leto poskrbi za pestro paleto dejavnosti za dijake.

Dogajanje so budno spremljali tudi novinarji Kajuh Pressa in člani foto-video krožka, ki so ustvarjali tudi TV-prispevek za televizijo Kajuh TV in napisali reportaži za šolski spletni časopis.

Ob raznovrstnem dogajanju pa ne preseneča, da se po vseh teh letih tudi bivši dijaki vedno znova radi vrnejo na I. gimnazijo v Celju in z mlajšimi generacijami delijo svoje znanje. Seveda pa ne gre spregledati tudi nadarjenih dijakov, ki s skupnimi močmi krojijo kulturne dogodke šole in s tem pridobivajo dragocene izkušnje, hkrati pa vedno znova poskrbijo za piko na i.

Kulturni maraton pozdravlja tudi dr. Anton Šepetavc, ravnatelj I. gimnazije v Celju, ki se zavzema za to, da lahko dijaki tekom izobraževanja kalijo čim več njihovih talentov in interesov.

Tudi tokrat pa smo pred kamero povabili koordinatorko dogodkov in delavnic Juano Robido, prof., ki nam je zaupala podrobnosti letošnjega Kulturnega maratona. Njeni izjavi lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku.

Vabimo vas tudi k ogledu fotogalerije, kjer smo zajeli nekaj utrinkov s Kulturnega maratona 2018.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
248 queries in 1,885 seconds.