Koronavirus ni bil ovira za velik dvoranski turnir mladih nogometašev (foto)


Kljub slabi epidemiološki situaciji je ŽNK Savinja Celje minulo soboto uspel organizirati turnir, na katerem so se srečali otroci v starostni kategoriji U9 iz vse Slovenije in skupaj v dvorani Šolskega centra Celje preživeli skoraj ves dan.

Udeležba na turnirju je bila sicer okrnjena za štiri ekipe, ki so zaradi okužb z novim koronavirusom morale zadnji trenutek odpovedati sodelovanje. Kljub temu in preverjanju PCT na vhodu so bile tribune dodobra zapolnjene, pogled na številne starše in druge navijače pa ni kazal na to, da se nahajamo sredi vrhunca petega vala epidemije.

Ženski nogometni klub Savinja Celje je minulo soboto po dveh letih premora znova uspel organizirati otroški nogometni turnir, na katerem se je zbralo lepo število ekip iz cele Slovenije. Na turnir selekcij do 9 let se je sicer prijavilo kar 16 ekip, a so morale štiri ekipe zaradi okužb na dan turnirja odpovedati sodelovanje. Na turnirju se je zato pomerilo 12 ekip, ki so v 8 urah turnirja skupaj odigrale kar 34 tekem, doseženih pa je bilo 94 zadetkov.

V rednem delu sta navdušili tudi obe dekliški ekipi celjskega ženskega nogometnega kluba. Uspešnejša je bila ekipa ŽNK Savinja Celje – rumene, ki je dosegla štiri zmage. V tekmi za veliki finale so nato celjska dekleta izgubila s poznejšimi zmagovalci turnirja ND Polzelo, sama pa so turnir končala na 4. mestu. V velikem finalu so dečki ND Polzela premagali dečke NK Bravo iz Ljubljane. Polzelani so bili od Brava boljši že v rednem delu s 3:0.

Ekipo edinega dekliškega nogometnega kluba na turnirju v Celju, ki tekmuje v MNZ Celje, je vodil trener Andrej Šelih.

Prve štiri ekipe turnirja:

1. Nogometno društvo Polzela
2. NK Bravo
3. NK Pobrežje
4. ŽNK Savinja Celje – rumene

Nastopili so še: NK Duplek, NK Šampion NK ŠMARJE PRI JELŠAH 1 in 2, ŠD Rogoznica, ND Slovenj Gradec, NK IMENO in ŽNK Savinja Celje – modre

Naj igralec/strelec: Lian Bakarič (ND Polezela)
Naj igralka/strelka: Maša Samec (ŽNK Savinja Celje rumeni)
Naj golman; Ajda Sajovic (ŽNK Savinja Celje rumeni)
Naj oddaljena ekipa: NK Bravo iz Ljubljane

Pokale in medalje je podelil Sandi Sendelbah.

Mlade Celjske nogometašice nadaljujejo s treningi dvakrat tedensko. Zainteresirana dekleta se jim lahko pridružijo vsako sredo in petek ob 16.30 uri v Telovadnici Šolskega centra Celje. Dodatne informacije lahko dobite tudi pri Marjanu Budiši na številki 041 846 570.