Košarkarice z “metlo” do 12. zvezdice


athlede celje prvakinje 2016Članice celjskega Athletea so še petič zapored in skupno 12. postale državne prvakinje. Finalni niz te sezone proti kranjskemu Triglavu, s katerim so igrale petič zapored, so dobile s 3:0 v zmagah. Na zadnji tekmi so pred domačimi navijači slavile z 20 točkami prednosti.

Tretje srečanje je bilo v finalni seriji še najtesnejše, vseeno pa so varovance Damirja Grgića na konce slavile zanesljivo zmago.

Po hitri prednosti za 10 točk so Celjanke držale rahlo pobudo. Gostujoča zasedba jih je v 12. minuti skorajda dohitela. Po tehnični napaki Ivane Dojkić je domača vrsta uprizorila serijo 12:0, za vodstvo 16 točk pa je še posebej zaslužna Zala Friškovec.

V začetku drugega polčasa je prednost Athletea narasla na 20 točk, a je gostjam uspela serija 7 točk.

V zadnjo četrtino so gostiteljice stopile s prednostjo 13 točk, alarm pa je zazvonil v 33. minuti, ko so Gorenjke zaostajale samo še 8 točk. V veliki želji in borbi se rezultat nekaj minut ni spremenil. V zadnjih petih minutah so Celjanke zadele vseh 10 prostih metov, gostje pa na drugi strani niso uspele sestaviti uspešne akcije.

Athlete Celje : Triglav 79:59 (18:12, 23:15, 17:18, 21:14) [3:0 v zmagah]
Prezelj 17, Jakovina 12 (10 skokov), Dojkić in Friškovec 10, ….

Za najkoristnejšo igralko finala je bila izbrana Ivana Dojkić iz Athlete Celja, najbolj borbena igralka skozi sezono je bila njena soigralka Larisa Ocvirk, priznanje za najkoristnejšo posameznico celotne sezone pa je pristalo v rokah kapetanke Triglava Žive Zdolšek.

Damir Grgić, trener Athlete Celja: “Niti v sanjah si nisem predstavljal, da se bo finalni niz razpletel na takšen način. To je dokaz, da so dekleta dorasla takšnim situacijam ter sprejela psihološki pritisk. Vsi smo napovedovali, da je možnih tudi pet tekem. V finalu smo nato res dominirali, za kar si dekleta zaslužijo res ogromne čestitke. Čestital bi rad tudi svojim pomočnikom ter upravi kluba, ki se bori, da lahko iz sezone v sezono dokazujemo, da znamo ustvarjati dobre košarkarice in jim nuditi dovolj priložnosti. Upam, da s tem raste tudi celotna slovenska ženska košarka.”

Ivana Dojkić (Athlete Celje), najkoristnejša košarkarica finala: “Naša ekipa ni pričakovala, da bo finale zaključila po treh tekmah in s takšnimi rezultati. Resnično smo pokazale največ, kar lahko in to je bila resnično drugačna igra, kot smo jo s soigralkami kazale do finala. Resnično sem vesela, da je v slačilnici vladalo resnično odlično vzdušje ter da smo se držale vseh napotkov, ki nam jih je dal trener Grgić. Čestitke soigralkam iz dna srca, lepo smo zaključile sezono.”

magnifico-zaa-polsi-klik