Starši, ne pozabite na vpis otrok v javne vrtce v Celju za leto 2017/2018


vrtec-otroci Vpis otrok novincev v javne vrtce Mestne občine Celje za šolsko leto 2017/2018 traja dva tedna, in sicer od 6. do 19. marca 2017. Starši lahko otroke vpisujejo vsak delovnik med 8. in 15. uro na sedežu vrtca Anice Černejeve, Kajuhova ulica 5, Tončke Čečeve, Mariborska cesta 43 in Zarja, Zagajškova ulica 8. Obvestilo o tem, ali so dobili prosto mesto ali ne, bodo starši prejeli do 20. aprila. 

V tekočem šolskem letu vrtci izvajajo dejavnost v 15-ih stavbah, v 106-ih oddelkih je povprečno mesečno vključenih 1930 otrok. Jeseni bodo prvič sedli v šolske klopi otroci rojeni leta 2011.  Otrok, ki se bodo izpisali iz vrtca zaradi odhoda v šolo, je po prvih ocenah 466, kar je več kot leto poprej, ko se jih je izpisalo 434. Glede na demografska gibanja je pričakovati, da bodo vrtci prvega septembra lahko vsem novincem zagotovili prosto mesto, zato se za prihajajoče šolsko leto ne predvideva sprememb obsega predšolske dejavnosti, v smislu zmanjšanja ali povečanja števila oddelkov. Vključenost otrok s stalnim prebivališčem v Mestni občini Celje v institucionalno varstvo se v zadnjih petih letih giblje okoli 80 odstotkov. 

Programe predšolske vzgoje že nekaj let na celjskem izvajajo tudi zasebni vrtci: Opatijski zavod – Vrtec Danijelov levček, Zasebni vrtec Vesela hiša, Waldorfska šola Ljubljana, organizacijska enota Vrtec Celje.

Skladno z Lokalnim energetskim konceptom Mestne občine Celje tudi v letošnjem letu nadaljujemo s projektom energetske obnove osnovnih šol in vrtcev. Z izjemo nekaj novogradenj so vrtčevske stavbe stare nekaj desetletij, zato v sklopu investicijskega vzdrževanja sistematično odpravljamo pomanjkljivosti, s katerimi želimo zmanjšati rabo energije in emisije CO2. V zgradbah bomo, po prioritetnem vrstnem redu in ekonomski upravičenosti posegov, nadaljevali z odpravo šibkih točk rabe in oskrbe z energijo, kot denimo regulacija ogrevalnih sistemov, zamenjava stavbnega pohištva, ovoja zgradb ter streh, zamenjava svetil in priprava tople sanitarne vode.

klapski-polsi-klik