Nov poraz celjskih rokometašev


Rokometaši Celja Pivovarne Laško nikakor ne najdejo poti iz krize. Nanizali so že četrti zaporedni poraz po reprezentančnem premoru in petega zaporednega v ligi prvakov. Tokrat so bili na gostovanju slabši od rokometašev iz Kielc.

Za uvrstitev v osmino finala lige prvakov Celjani sedaj niso več odvisni samo od sebe, vendar upajo tudi na kakšen spodrsljaj Meškova.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško po reprezentančnem premoru nikakor ne najdejo pot do zmage, saj so doživeli še četrti zaporedni poraz in že petega zaporednega v ligi prvakov. Tokrat so bili v 12. krogu lige prvakov v gosteh slabši od poljskih Kielc.

Tekma se je odvijala po znanem scenariju zadnjih tekem Celjanov. Po solidnih začetnih minutah, ko so držali korak s Poljaki, so se ponovno zvrstile nepotrebne napake in poljski rokometaši so naredili delni izid 7:2. Rezultat po 14. minutah tekme je bil tako 12:7. Celjanom je sicer zatem uspel delni izid 4:0, s čimer so se Kielcam približali na en gol (12:11), a žal je ponovno sledil padec v igri. Poljaki so tako ponovno ušli na pet golov razlike, nakar so se Celjani še enkrat vrnili na zaostanek dveh golov, kar pa ni prineslo preobrata v igri. Poljaki so namreč polčas vseeno končali s štirimi goli razlike v svojo korist (21:17). Še najbolj je bodlo v oči visoko število golov, ki so jih prejeli Celjani.

V drugem polčasu se je agonija Celjanov samo nadaljevala in Poljaki so počasi višali prednost in v zadnjih deset minut tekme šli celo s prednostjo 11. golov. Po tako visoki prednosti so se rokometaši Kielc malenkost sprostili, tako da so Celjani do konca tekme uspeli nekoliko ublažiti poraz. Tekma se je končala z izidom 37:31.

Kielce so se s tem maščevale za gostujoči poraz v Celju in si za nagrado že priigrale osmino finala lige prvakov. Napredovanje pa so si močno otežili Celjani, saj morajo sedaj v zadnjih dveh tekmah zmagati, ob tem pa bi jim morali na roko iti tudi nekateri drugi rezultati.

Naslednji teden se liga prvakov vrača v Celje. 24. februarja bo namreč v Celju gostoval danski Aalborg. Celjani na tej tekmi morajo zmagati, če hočejo ohraniti teoretične možnosti za preboj v osmino finala lige prvakov, kamor vodi prvih šest mest v skupini.

PGE Vive Kielce : RK Celje Pivovarna Laško   37:31 (21:17)

Kielce, 4000 gledalcev, sodnika: Brunner, Salah (SUI)

PGE Vive Kielce: Szmal 2, Ivić 12 obramb; Jurecki, Dujshebaev 2, Kus, Aguinagalde 4, Bielecki 4/2, Jachlewski 3, Štrlek 6, Janc 3, Lijewski 5, Jurkiewicz 2, Zorman 1, Mamić 4, Bombač 1, Djukić 2, trener: Talant Dujshebaev

Izključitve: 10 min; 7-metrovke: 2/2

RK Celje Pivovarna LaškoLesjak 4 obrambe, Panjtar 4 obrambe; Vujović 4, Jurečič 2, Malus 3, Suholežnik, Marguč 3, Kodrin 2, Makuc, Anić 6, Dujshebaev 2, Mačkovšek 4, Mlakar 5, Ocvirk; trener Branko Tamše

Izključitve: 10 min; 7-metrovke: /

Vrstni red: PSG 22, Flensburg in Veszprem 15, Kiel 13, Kielce 11, Meškov 8, Celje PL in Aalborg po 5.