Poročilo Policijske uprave Celje: torek, 20. 7. 2021 (ukradel senčnik, huje poškodovani mladoletni mopedist,…)


Na  Operativno  komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24.  urah  prejeli  290 klicev občanov. 65 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

18  interventnih  klicev  je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih  zadev  in  tujcev, 23 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Cestni promet

Včeraj  so  obravnavali  eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, štiri z lažjimi in pet prometnih nesreč z materialno škodo.

Dvema  voznikoma,  ki  nista  izpolnjevala  pogojev  za vožnjo, so zasegli vozila.  V  Velenju  so  zasegli  predelano kolo z motorjem, v Mislinji pa neregistrirano   osebno   vozilo  vozniku,  ki  je  vozil  brez  vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. V krvi je imel 2.3 promila alkohola.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj okoli 18. ure obravnavali v Šentjanžu  nad  Štorami,   kjer  je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel mladoletni mopedist.

Prometne  nesreče z lažjimi poškodbami so obravnavali v Spodnji Vižingi, v Velenju, Celju in v Ločah

V  Spodnji  Vižingi   sta  zaradi  izsiljevanja  prednosti trčila voznik in voznica  osebnih  vozil.  Voznik,  povzročitelj, se je v  trčenju lažje poškodoval.

V Velenju se je lažje poškodoval voznik električnega skiroja, ki je trčil v voznika osebnega vozila.

V  križišču  Kersnikove  in  Gregorčičeve  ulice v Celju je voznik osebnega vozila trčil v kolesarko, ki se je pri padcu lažje poškodovala.

Na območju Loč se je pri padcu lažje poškodoval kolesar.

Javni red in mir

Zaradi  kršitev  javnega  reda  in miru so  štirikrat ukrepali v javnih in trikrat v zasebnih prostorih. Enega kršitelja so pridržali do streznitve.

Kriminaliteta

V  Vojniku  je  neznani  storilec skozi garažna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je več kosov zlatnine in nekaj drugih stvari.

V  Velenju  so  obravnavali vlom v vrtno uto, od koder je storilec ukradel motorno žago.

S  terase  gostinskega lokala v Šmartnem v Rožni dolini je neznani storilec ukradel senčnik.

M.T./PU Celje