Celjski športni konec 17. tedna: z dvignjenimi glavami rokometaši in taekwondoisti


Dvoranski nogomet

Ekipa ŽNK Celje je na tretji tekmi finalne serije v Benediktu izgubila z ekipo Slovenskih goric z 1:o. Celjanke v zmagah vodijo z 2:1. V soboto, 4. maja, pa si lahko v dvorani Kajuh pribrcajo naslov prvakinj. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Košarka

V drugi tekmi finalne serije druge slovenske košarkarske lige je ekipa Celja pred polnimi tribunami I. osnovne šole izgubila z zasedbo iz Podčetrtka, ki je tako izsilila tretjo tekmo. Ta bo na sporedu v torek v Obsotelju.

Več o tekmi (klik!)

Nogomet

Nogometaši Celja so v Novi Gorici doživeli visok poraz s 4:0. V četrtek, 2. maja, bo ob 16:45 na sporedu domača tekma z Olimpijo. Celjani s 40 točkami zasedajo peto mesto na prvenstveni lestvici. Aluminij na četrtem mestu ima enako število točk, kot Celjani.

GORICA – CELJE 4:0 (4:0)
Velikonja 26., 36./11-m, Lipušček 29., Filipović 45.
RK: Benedičič 62./Celje

Rokomet

Celjski rokometaši so na gostovanju v velenjski Rdeči dvorani nadaljevali šest let trajajoči niz neporaženosti med rivalskima ekipama iz regije.

Več 27. zaporedni zmagi (klik!)

Taekwon-do

Nemški Inzell je bil od srede prizorišče mladinskega svetovnega prvenstva v taekwondoju verzije ITF. Zelo uspešni so bili tudi člani celjskega Športnega kluba Hyong.

Več o celjskih medaljah (klik!)