Nogomet: Celjani z zmago proti Olimpiji v ligo Evropa


NK Celje, simbolna slika, Vir: NK Celje
NK Celje, simbolna slika, Vir: NK Celje

Celjani so to soboto, 16. maja gostovali v ljubljanskih Stožicah in v 34. krogu Prve lige Telekom Slovenije dosegli novo, pomembno zmago. Z novimi osvojenimi točkami so se tako uvrstili v kvalifikacije za ligo Evropa, kar je le še eden izmed odmevnih dosežkov rumeno-modrih, ki so jih zabeležili v letošnji izjemni sezoni. V naslednjem krogu Celjani na domačem terenu gostijo ekipo iz Gorice, tekma bo 23. maja ob 17:00. 

Potek srečanja…

Prvo priložnost na srečanju so si priigrali celjski nogometaši, v prvi minuti je poizkušal Verbič. Sledilo je nekaj priložnosti Ljubljančanov, nato pa znova nevaren poizkus proti vratom domačinov, tokrat s strani Bajdeta. Nekaj minut kasneje je sledila še priložnost Verbiča in Vrhovca. Kljub pritisku Celjanov so prvi na srečanju zadeli Ljubljančani. Za gostitelje je bil uspešen Šporar. Prvi polčas je zaznamovala poškodba celjskega kapetana Blaža Vrhovca, rezultat pa je ostal nespremenjen.

V drugem polčasu je v igro namesto poškodovanega Vrhovca prišel Lendrić, ki je takoj nevarno poizkusil. Nekaj minut kasneje je prišlo v taboru Celjanov še do ene poškodbe, v vratnico je namreč z glavo močno trčil celjski vratar Kotnik, ki je moral zapustiti igro. Rumeno-modri niso popustili in v 67. minuti je mrežo domačinov najprej zatresel Bajde, v 77. minuti pa je končni izid srečanja postavil Verbič. Z zmago so Celjani osvojili nove tri točke in se uvrstili v ligo Evropa.

Vir: Prva liga, uradna spletna stran
Vir: Prva liga, uradna spletna stran

Postava NK Celje:

Kotnik (48′ Mujčinović), Jakolić, Klemenčič, Gobec, Vidmajer, Miškić, Jugović, Vrhovec (46′ Lendrić), Bajde (79′ Šporn), Verbič, Sunny. Trener: Simon Rožman

Rezultat

NK OLIMPIJA – NK CELJE 1:2 (1:0)

Strelci

Šporar (38′ – Olimpija), Bajde (67′ – Celje), Verbič (76′ – Celje)

Ostali rezultati 34.kroga: 

Luka Koper – Krka 0:2

Maribor – Domžale 1:0 (Mariborčani so si z zmago priigrali naslov državnih prvakov)

Rudar – Gorica 1:2

Radomlje – Zavrč – : –

aV